Press

PRESS RELEASE – Bagpoint & Bagchain tekenen Strategisch Partnership (NL)

By January 8, 2019 No Comments

 

SCHIPHOL, 8 januari 2019 – Bagpoint, een aanbieder van een comfortabele en veilige “door-to-door” bagage transportdienst en bagchain®, een communicatie en mobiele bagage check-in/print kiosk leverancier voor luchthavens en luchtvaartmaatschappijen, hebben vandaag een strategisch partnership aangekondigd. Het partnership ziet toe op de ontwikkeling van een innovatieve off-airport bagage check-in oplossing, welke bagpoint dit jaar op de Nederlandse markt zal gaan lanceren.

 

De bagpoint off-airport bag drop oplossing vormt een belangrijk onderdeel van de “door-to-door” bagage transportdienst en geeft reizigers de mogelijkheid om ruimbagage buiten de luchthaven in te checken en af te geven bij hotels, cruiseschepen, congrescentra en andere lokale “hubs”.

Met de bagpoint off-airport bag drop oplossing wordt bagage gewogen, ingecheckt, gelabeld en veilig getransporteerd naar Schiphol, alwaar de bagage rechtstreeks geïnjecteerd wordt in het bagage systeem van de luchthaven. Met deze innovatieve dienst kunnen reizigers straks vrij en onbezorgd afreizen naar de luchthaven zonder stress en last van zware bagage. Daarbij kan de check-in rij op de luchthaven worden vermeden en kunnen reizigers direct doorlopen richting paspoortcontrole en zodoende tot wel 60 minuten aan wachttijd besparen. Zonder ruimbagage wordt het nu ook veel makkelijker en interessanter om met het openbaar vervoer naar Schiphol te reizen.

 

bagchain heeft een cloud-based (bagchain cloud) berichten oplossing die luchtvaartmaatschappijen en luchthavens in staat stelt om berichten uit te wisselen en de systemen van de luchtvaartmaatschappijen (DCS’s) te koppelen. Dit is de snelste, eenvoudigste, goedkoopste berichten uitwisseling oplossing die slechts één verbinding nodig heeft. De bagchain mobiele bagage check-in en print producten gebruiken ook de bagchain cloud. Het grote voordeel voor klanten is dat de bagchain producten overal neergezet kunnen worden. Dit omdat ze geen gebruik maken van de huidige (dure) luchthaven communicatie-infrastructuur. Zodra een luchtvaartmaatschappij is aangesloten op de bagchain cloud, kunnen de bagchain producten wereldwijd worden gebruikt. Dit staat garant voor een snelle “time-to-market”, en bovendien zijn er geen additionele kosten of certificeringen nodig.

 

Met deze strategische partnership zetten beide bedrijven gezamenlijk een goede stap richting een bagage-vrije reisbeleving. Door beide oplossingen aan elkaar te koppelen worden alle servicepunten op een veilige manier gekoppeld. Zo wordt de blueprint voor het reizen met gebruik van remote bagage drop neergezet, en deze kan later over de hele wereld worden uitgerold.

 

Over bagpoint(www.bagpoint.com)

 

Bagpoint verandert de manier waarop passagiers reizen met bagage door het aanbieden van een veilige en klantvriendelijke “door-to-door” bagage transportdienst. Het hoofdkantoor van bagpoint is gevestigd op Schiphol in Nederland.

 

Over bagchain®(www.bagchain.aero)

 

bagchain is een leverancier van simpele, innovatieve en economische communicatie en bagage check-in/print kiosken voor luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. bagchain is gevestigd op Schiphol.

Download link
https://we.tl/t-zGstWpVXZa